Kermis Velodroom

Van 28 juni tot 4 juli vond in het monumentale voormalige postkantoor aan de Neude in Utrecht het wielerfestival Kermis Velodroom plaats. In de week voorafgaande aan de Grand Départ van de Tour de France werden de fiets en de wielerkoers hier in al hun facetten gevierd. Zo zond NPO Radio 1 live uit vanaf deze locatie en kon op donderdag 2 juli een ronkende Bureau Sport avond met Frank Evenblij en Erik Dijkstra bijgewoond worden. Op de overige dagen werd de dagelijkse Bureau Sport uitzending vertoond op een grote scherm.

Kermis Velodroom is een wielerparade; een belevingswereld voor fans van het cyclisme. Bezoekers kunnen de hele dag genieten van hapjes en drankjes tussen een scala aan activiteiten door. Zo zijn er de ‘Barber-shop’, de ’Wielermasseur’ en über-mekanieker Hubert van Hoydonck.

Vanaf zaterdag 27 juni waren er gedurende acht dagen fietsritten met (oud prof-) renners, schrijvers en prominente wielrensters, waarbij start en finish plaatsvinden aan de Neude. Fietsmerken lieten dagelijks hun nieuwste innovaties zien en de tentoonstelling Hôtel Héroique toonde prachtige foto’s die het nomadenbestaan van wielrenners in beeld brengen. In de avond was er een gevarieerd programma met een talkshow, live muziek en literatuur.