De Muur On Tour

De Muur On Tour is een wielertheatershow: met muziek, film, toneel, beeldend proza en fijnzinnige poëzie. Maar ook in interviews en acts met legendarische vedetten wordt een theatrale ode gebracht aan de wielersport. De redactie van literair wielertijdschrift De Muur, aangevuld met enkele andere in wielrennen geïnteresseerde kunstenmakers, gaat het theater in met een vrolijk, avondvullend programma. Een voorstelling waarin de dramatiek van de wielersport letterlijk wordt genomen.

“De dood of de gladiolen” is niet de titel van een avondje Wagner, maar een wieleruitdrukking.
Waar sport en kunst elkaar raken, kan iets heel bijzonders ontstaan. De wielrennerij was al vaak het uitgangspunt voor diverse briljante romans.
Geen sport kent zoveel tragiek en zoveel heroïek, zulke bizarre winnaars en schlemielige losers. Koningen van het hooggebergte die minstens zo diep vallen als helden uit de klassieke literatuur. Maar daarnaast ligt ook in de wielrennerij de humor letterlijk op straat.

De Muur On Tour staat garant voor een aaneenschakeling van aansprekende verrassingen. In deze wielertheatershow ziet u af op Alpe d’Huez, dokkert u over kasseien in het boertige Vlaamse land en dwingt de ijzige kou op de Passo di Gavia bijna tot afstappen. Om uiteindelijk verlossing te vinden in de kapel van de Madonna del Ghisallo. Gedragen door in Nederland en Vlaanderen bekende wielervrienden zoals bijvoorbeeld Wilfried de Jong, Mart Smeets, Frank Lammers, Herman van der Zandt, Blaudzun, Joost Prinsen, Ronald Giphart, Guus Meeuwis, Ocobar, JW Roy, Alex Roeka, Michel Wuyts en vele andere vedetten.

de_muur_collage3

De Muur on Tour werd met éclatant succes op de planken gebracht onder andere tijdens

Tour de France 2010 – Grand Départ Rotterdam;
Presentatie Rabobank Wielerploegen 2011;
het Wereldkampioenschap Wielrennen Limburg 2012;
100 Jaar Ronde van Vlaanderen;
Jubileumshow Amstel Gold Race;
Tour de France 2015 – Grand Départ Utrecht.

De Muurmannen en –vrouwen staan scherp in alle seizoenen. Tijdens de voorjaars- en herfstklassiekers, bij de grote etappekoersen en in de cyclocross. Om De Muur On Tour een vervolg te geven met een thematisch toegespitste nieuwe show.


De Muur On Tour
– een overweldigende hommage aan de onuitwisbare hoogtepunten in de langlopende wielerhistorie.

Boekingen
Dave Andriese
06 24820104
(010) 4138666
soulmetropool@kpnplanet.nl