Burlesque Ballroom

“Now here’s your chance to wear that fab-u-lous dress!”, met die slogan startte Soulmetropool in samenwerking met damesboetiek Very Cherry een glamoureuze feestavond in de retro-sferen van de jaren veertig en vijftig: Burlesque Ballroom. Nu, ruim een decennium later, zijn retro en vintage toonzettend in de mode, film, op televisie en in tijdschriften.

Burlesque Ballroom is een avondvullend festival dat een podium biedt voor de starlets uit de internationale Burlesque. Gespecialiseerde discjockeys en live-bands verzorgen feestelijke dansmuziek van vroeger; veelal Rhythm’n’Blues, Rock’n’Roll en Jazz.
Ook zijn variété, mode, cabaret, cinema en interieurarchitectuur de belangrijke ingrediënten in het programma.

Burlesque is striptease en cabaret tegelijk. De Burlesque-danseres plaagt haar publiek, door zich net niet helemaal te ontkleden. Via de nachtclubs van Parijs en later ook die van Las Vegas verwierf Burlesque wereldwijd een hoge mate van populariteit. Vooral in de jaren ’40 en ’50 van de vorige eeuw beleefde Burlesque hoogtijdagen. Burlesque bood in de nachtelijke uitgaansgelegenheden van wereldmetropolen een podium voor haar koninginnen, die zich ondersteund door toepasselijke sfeermuziek van big bands, orkesten of Rock’n’Roll-combo’s in verschillende fasen van ontkleding ontdeden van hun sierlijke uitdossingen.

Als reactie tegen de rauwe onverschilligheid in hedendaagse popmuziek, mode en andere jeugdculturen, binnen videoclips en vormgeving, heeft Burlesque Ballroom in recente jaren een grote achterban met enthousiaste bezoekers weten op te bouwen. De Burlesque-danseressen van nu hebben goed gekeken naar hun grote voorbeelden uit de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw, Betty Page, Tempest Storm en Gypsy Rose Lee. Burlesque blijft daarom een kunstvorm die zinneprikkelend werkt op de verbeeldingskracht. In een tijd dat expliciete sex en bloot het televisie-scherm en filmdoek beheersen, geeft Burlesque Ballroom de ruimte om juist op vrouwen juist tijdloos te laten schitteren..

Ondersteund door de wereldwijde populariteit van de TV-serie Mad Men en de opkomst van de fenomenen retro en vintage binnen mode en vormgeving is Burlesque Ballroom uitgegroeid tot gevestigd fenomeen in de uitgaanswereld.
Soulmetropool heeft Burlesque Ballroom enkele jaargangen als serie uitgevoerd; in tijdloos chique zalen als die van Grand Hotel Central, De Doelen, Zaal Staal, Cinerama en De Machinist. In recenter jaren wordt Burlesque Ballroom exclusief uitgevoerd als particulier en bedrijfsfeest op besloten locaties.

Burlesque Ballroom staat bol van de verleiding en weet zich altijd weer te onderscheiden.

Boekingen
info@soulmetropool.nl
www.burlesqueballroom.com
www.verycherry.nl